Ännu ett bokköp

Hej på er! Idag har det varit en sådan där jätteskön och mysig dag. Pojkvännen och jag har gått runt på stan och kollat lite och myst en del och till och med köpt lite grejer. Eller grejer och grejer, det blev två växter eftersom att vi älskar att ha växter hemma så att vårt hem känns ännu mer levande och fräscht. Kommer inte ihåg vad de heter men vem vet, kanske fotar dem någon dag?=)

Köpte även en bok. Inte på bokrea för jag föredrar helst pocketböcker och de flesta pocket finns inte med i rean. Så det blev att köpa boken "där regnbågen slutar" av Cecilia Ahern. Samma författare som har skrivit "P.S. I love you!" men den här boken jag köpte är lite annorlunda. Den är nämligen skriven i endast "brev"-form (börjar med att de två i böckerna skriver små lappar och sedan blir det brev samt mejl) och det känns lite ovant men jag tror att jag kommer att tycka mycket om den här boken. Det känns redan så och jag har bara hunnit läsa 20 sidor. Åh vad jag älskar böcker förresten! Det är så många jag vill ha. Jag vill ha hela serien med Stieg Larsson, "låt den rätte komma in", Alla böcker med Marian Keyes, är även nyfiken på Twilight-serien och så kan jag fortsätta i alla evighet. Jag har bestämt att när vi har mer plats eller större lägenhet (eller kanske till och med villa?) ska jag ha ett litet rum som ska vara som ett minibibliotek och ha massa massa böcker och även göra en liten myshörna där jag kan sitta/ligga och läsa i många timmar. Vill ju även ha en walk-in-closet så det får bli de två rummen då ;)


En liten lista

Jag hittade en liten lista hos wiiiberg.devote.se som jag tyckte skulle bli kul att göra.


Jag har aldrig....
... rökt, inte ens tagit ett litet bloss och det är jag så stolt över!
... varit otrogen och skulle aldrig förnedra min partner på ett sådant lågt sätt.
... varit bra på att vara riktigt lugn och sansad, den busiga sidan kommer ändå alltid fram.
... haft problem med att socialisera mig med nya människor och tycker bara att det är kul med nya möten.
... varit ordningsam och är rädd för att jag aldrig kommer att bli det.
... gillat färdiga köttbullar, om det ska vara någonting så ska det vara hemlagade.
... varit så lycklig med någon som jag är med min pojkvän. Han gör mig verkligen hel. Klyschigt, men sant.

Det var en liten lista med lite saker om mig själv. Ta den gärna också om ni vill =)

/S

Oscarsgalan visas på Svt ikväll!

Åh vad glad jag blev nu! Oscarsgalan sänds i repris på Svt kl 22:15! Jag som inte har kanal 9 missade ju hela kalaset och det tyckte jag var riktigt orättvist men nu får jag en chans till och det bästa av allt är ju att jag slipper se det på natten för den börjar direkt efter andra avenyn! Visserligen så finns det ingen spänning i det hela längre men det är inte det jag är ute efter, jag vill höra alla talen! Har bara hört Heath Ledgers familj samt Sean Penns tal än så länge och det är ju inte världens bästa kvalitet med min lilla dator om man säger så... Nu är jag glad, glad glad. Synd bara att man inte har någonting gott att äta också ;)


Kate and Oscar, so happy together!


www.people.com

Vad är det som ligger i den där lilla påsen om inte hennes åtråvärda Oscar? Jo, Kate vet verkligen hur man ska beskydda sina favoritägodelar. Hon är på JFK flygplats på bilden och då undrar man ju vart den där lilla guldsaken fanns när hon var ombord på flyget? Satt den i hennes knä må tro? Det hade varit någonting om Oscarsstatyetten fick en helt egen plats bredvid henne. "More water, Mr. Oscar"? Nja så långt skulle det väl inte gå men häftigt ändå. Grattis säger vi i alla fall till Kate som vann för bästa kvinnliga huvudroll!

Konflikt, kontroll, expertis

Fin titel va? Jupp, det är vår bok som vi ska läsa ut till på fredag som vi just den dagen har seminarium på. Visst, det är inte svårt att läsa ut en bok på en vecka men det försvårar det hela en del när den är 1. Väldigt tråkig (eller där ljög jag, den är inte så himla tråkig, bara jag som hellre vill läsa min deckare) 2. Svår att förstå, då det handlar om forskning samt forskningsanvändning och senast jag kollade är jag ingen forskare. Än i alla fall. 3. 6 uppgifter som måste dokumenteras då man KAN komma att lämna in dem till läraren. Inte säkert att vi ska det, man KAN komma att göra det. Hmm vad det nu betyder. Bättre att helt enkelt skriva en fullfärdig dokumentation på allt så att man är väl förberedd ;).

Sitter här i datasalen i skolan (eller i en av dem, de är delade i sex stycken smårum...ganska mysigt ändå) och funderar på om jag ska fortsätta med pluggandet eller om jag ska gå snart så att jag kan möta älsklingen som slutar snart =). Ja det blir nog det sista alternativet. Jag har ju faktiskt pluggat väldigt duktigt idag! Oavsett om jag gick upp kl 11 eller inte hrrrmmm..

Och imorgon är det dags för intervju! Det är visserkligen bara för ett sommarvikariat men jag behöver verkligen ett jobb nu när jag tar examen i maj och ett sommarvikariat fungerar alldeles utmärkt! Jag ska ändå kanske fortsätta med pluggandet i höst (ja jag vet, jag är knäpp som först går 3 år+mer i ett enda svep I know I know) så ett sommarvikariat passar jättebra då =).

Hörs mer när jag kommer hem!

Kroppen ville helt enkelt inte vakna klockan 9

Jag satt väckarklockan på 9 för jag tänkte att jag får mycket tid till att plugga och kanske till och med hinna  till skolan innan informationen stänger. Väckarklockan ringde men jag stängde av den och somnade om. Typiskt. Och 9 är ju inte ens tidigt! Min sömn är totalt rubbad på grund av att vi inte har några lektioner den här kursen. Vi har "endast" 3 seminarium som är obligatoriska och då formar man ju sin egen sömnrytm. Och min är inte bra, jag vaknade vid 11 idag och känner mig fortfarande inte utvilad... någonting fel med sömnen kanske? Och nu ska jag börja plugga eftersom att jag har hållt på med massa annat (fixat lunch) och det känns ju sådär. Fast jag gillar faktiskt att plugga när det är lite senare, har alltid gjort det. Jag är ju ingen morgonmänniska som sagt...så eftermiddagen/kvällen har alltid varit perfekta tillfällen för mig att sitta ner och plugga.

Så nu är det bara att öppna den svåra boken (ja, det är nog den svåraste vi någonsin har haft!) och traggla mig igenom den.  Hoppas ni har det bra och är lite piggare än mig i alla fall!


Heath kammade hem priset!

Jag är fullkomligt överlycklig över att Sean Penn vann för bästa manliga skådespelare men lyckligast är jag över att Heath Ledger vann en postum Oscar! Det förtjänar han. Michelle Williams sa förut i en intervju att om Heath vinner priset kommer den att stå i Heaths och Michelles dotter Mathildas rum. Tänk vilken stolt liten flicka hon måste vara som vet att hennes pappa var ett skådespelargeni.

 

Grattis Heath!

Snart är det dags!

Åh snart är det dags för oscarsgalan (först är det givetvis kändisarna som går på röda mattan) och jag kan ju inte se det! Jag har sett det så länge som jag kan minnas och nu kan jag plötsligt inte göra det. Det visas säkert inte heller på någon hemsida. Jag som vill se det *surar*. Nu undrar jag vem som kommer ha den vackraste klänningen eller det finaste talet, allt sådant kan man ju självklart läsa och se i tidningarna imorgon men det är ingenting jämfört mot att se det på tv, då får man ju ändå se det så mycket live som det bara går =).

Nominerad till bästa film

The curious case of Benjamin Button

Frost/Nixon

Milk

Slumdog millionaire

The reader






Är fallskärmshoppning en bättre present än en t-shirt?

Ja, nu är jag vaken. Eller jag vaknade vid 12 men jag gillar verkligen att sova, det är inte riktigt det bästa som finns men nästan. Jag har en massa funderingar. Vad ska man köpa till sin bror som fyller 20 år på fredag? Han säger ju heller aldrig vad han vill ha så då blir det ganska svårt. Men jag måste ju ändå veta, jag känner ju min egen bror! Men sen är det där med att jag inte vet om han redan har det jag planerar att köpa eller om det kanske inte passar, om jag köper en t-shirt och den är för stor/liten.

Så jag ringde min pappa igår och frågade om han vet någonting som lillebror önskar. "öööh joo det vet jag" harklade han fram lite försiktigt. "hmm okej vad är det då?" Frågade jag nyfiket. "Jo han vill hoppa fallskärm". VA?! Haha det var det enda jag kom på att säga just då. Givetvis trodde jag att han försökte skämta med mig men när jag tänkte närmare på det så visste jag ju att han menade allvar. Min lillebror vill hellre hoppa fallskärm än gå på bio, så är det. Jag skulle nog aldrig aldrig aldrig våga göra det. Det är klart, jag vill ju våga men nix. Varje gång jag tänker på att sitta på det där planet och susa ner mot marken så känner jag att benen blir lite vingliga och att hjärtat slår några extra slag, i sekunden. Ja, jag är så rädd.

Min storebror har faktiskt hoppat fallskärm en gång och vi alla var där och kollade på. Och sedan fick vi även se en video på när han hoppade ut ur planet och dinglade så där fint i luften. Det ser väldigt mäktigt ut men om man knappt kan se det ens på video så ska man nog undvika att hoppa själv, det är mitt motto. Men att min lillebror vill göra det nu, ja det är riktigt riktigt roligt. Vilken 20-årspresent ; )


airliebeaches.com

Och männen får man inte glömma

Nej just det, männen har jag ju glömt! Och det får man ju inte göra. Så här kommer de nominerade för bästa manliga huvudroll samt biroll:

Bästa huvudroll

Brad Pitt, The curious case of Benjamin Button

Frank Langella,
Frost/Nixon

Mickey Rourke, The wrestler

Richard Jenkins, The visitor

Sean Penn, Milk


Bästa biroll

Heath Ledger, The dark knight

Josh Brolin, Milk

Michael Shannon, Revolutionary road

Philip Seymour Hoffman, Doubt

Robert Downey Jr., Tropic thunder



Några av de nominerade ur de två kategorierna. Sean Penn, Brad Pitt, Heath Ledger, Robert Downey Jr.

En av mina absoluta favoritskådespelare är Sean Penn. Och jag har inte sett filmen han är nominerad för. Men jag hejjar ändå på honom för han är så speciell på den vita duken. Vilken talang. Och sen har vi ju Heath Ledger. Fina, fina Heath. Jag håller även på honom i den kategorin han är nominerad i. Jag har sett The dark knight och det finns inte mycket att säga om hans prestation förutom...att den får mig att rysa varje gång. Jag blir hänförd varje gång jag ser filmen. Jag blir imponerad. Jag blir motiverad. Men mest av allt blir jag arg. Arg för att han togs ifrån oss så tidigt. Han som hade så mycket talang inom sig... Så många filmer han kunde fortsätta hänföra oss med. Men nu är läget annorlunda och därför anser jag verkligen att han förtjänar priset mer än någon annan! Han måste få ett storslaget avslut och vad är inte bättre än att avsluta med en Oscar? =) Han förtjänar det. Han ger oss som älskar filmer och även att agera (jag!) en inblick i hur en riktig skådespelare gör. Varje gång jag ser The dark knight vill jag själv vara den som gör en sådan otrolig tolkning av en väldigt, väldigt svår karaktär. De gångerna ångrar jag verkligen att jag inte har tagit min teaterpassion på allvar. Eller allvar och allvar, men kanske att jag inte har varit modig nog. Men sak samma, jag hoppas verkligen att han kammar det här priset nu!

Forsättning på Oscarsprat

Ja, här kommer då de nominerade för bästa kvinnliga biroll:



Marisa Tomei Taraji P. Henson
The wrestler The curious case of Benjamin Button



Penélope Cruz
Vicky Christina Barcelona



Amy Adams Viola Davis
Doubt Doubt

Här har jag verkligen ingenting att säga till om, har inte sett någon av dessa fimer. Men personligen så är Penélope Cruz min favoritskådespelerska av dessa fem men jag tvivlar inte en sekund på att resten har gjort superprestationer i sina filmer. Kul att se att det är två skådespelerskor från samma film (doubt)! Ja, det blir en spännande kamp om vem som får ta emot de åtråvärda priserna. Jag hade då inte haft något emot att stå där och få ta emot ett sådant pris.... =)

En dag kvar, vem vill du ska vinna?

Det är en dag kvar till Oscarsgalan som kommer att hålla plats på kodak theatre i Hollywood. Tyvärr kommer jag inte kunna se den då jag inte har kanal 9. Eller tv 3, kanal 5 och mtv. Men det är en annan fråga. Varför kan inte Oscarsgalan visas på Svt som den gjorde förut? Hmm nej just det, den kostar väl för mycket antar jag.

Jaja, tillbaka till galan. Vilka är nominerade då? Jo av kvinnorna som tävlar i bästa huvudrollskategorin är det de här som kan vinna:



Angelina Jolie Kate Winslet Anne Hathaway
The changeling The reader Rachel getting married www.people.com




Meryl Streep Melissa Leo
Doubt Frozen river

Så vem ska vinna tycker ni? Jag har inte sett många av de här filmerna så jag kan inte riktigt säga någonting men Angelina tror jag har en stor chans i och med att hon gjorde rollen i the changeling helt otroligt bra. En väldigt fängslande film. Många har tyckt att det är konstigt att Kate Winslet inte är nominerad för filmen revolutionary road utan att det istället är the reader som hon är nominerad för till bästa kvinnliga huvudroll.

Jag kanske återkommer med bästa kvinnliga biroll, who knows? =)

/S

Är det någon där?

Ikväll har jag läst ut en bok som jag har läst i snart en månad (den är ganska lång+att jag har en massa kurslitteratur som jag tyvärr måste prioritera före skönlitteratur...) och denna bok heter Är det någon där med Marian Keyes. Vad ska jag börja med... Jo, kanske att säga att det är en av de bästa böckerna jag någonsin har läst! Jag har läst mycket i mitt liv, slukar böcker när jag har tid, och på den senaste tiden har jag hunnit med ganska många böcker och är det någon där? är ett riktigt litet guldkorn.

Det började faktiskt så att jag tyckte att den verkade ganska tråkig de första 100 sidorna (boken är på 600 sidor). Egentligen var det väl bara det att jag aldrig har läst någon bok av Marian Keyes förut och just den här boken ingår i en serie om fem systrar och det här är den fjärde boken av fem (jag tror åtminstone att det är fjärde boken av fem som handlar om familjen Walsh, rätta mig någon om jag har fel!) så jag hade inte riktigt lärt känna alla i boken. Men nu har jag det och oj vad glad jag är att jag inte slutade läsa. Den har givit mig så mycket värme och känslor och inte minst av allt tårar. Jag vet inte om jag någonsin förut har gråtit till en bok men nu har jag i alla fall gjort det. Och flera gånger om dessutom. Jag vill inte berätta för mycket om den men detta står på baksidan på boken:

"Nedbruten och omskakad ligger Anna på soffan hemma hos mor och far i Dublin. Hon är ett vrak i allas ögon men har bara en sak i huvudet: hon måste tillbaka till New York! New York betyder allt: hennes lägenhet, drömjobbet - och världens bästa man och make, Aidan. Men inget är sig längre likt i Annas liv..."

Det finns så mycket att säga om denna vackra, vackra historia. Den får en att tänka till lite om sitt eget liv och framförallt uppskatta allt man har. Nu väntar jag bara på att den ska bli filmatiserad ;).

En sak är säker och det är att jag ska köpa resten av Marian Keyes böcker så snart som möjligt. Helst av allt vill jag ju fortsätta följa Annas historia men jag får väl nöja mig med de andra systrarna men de är ganska intressanta de också. Om ni ska köpa en bok under bokrean tycker jag verkligen att ni ska köpa den här underbara boken!



Jag blev en av vinnarna!

Åh vad glad jag är! Minns ni den där tävligen hos Engla som jag skrev ett inlägg om (Åh, Paris)? Fick veta nyss att jag är en av vinnarna! Jag har vunnit 500 kr i presentkort av Airtours! Åh tack tack ni anar inte hur glad jag blev =D


Nu har vi 500 kr mer i reskassan som ska gå till Paris! Längtar så oerhört mycket nu...

/S =) =) =)



Snart är vi där, älskling..

Jag är redan trött på vår C-uppsats och vi har knappt ens börjat

Blä vad jag är trött på det här! Igår hade jag migrän och mådde illa hela dagen så det var inte så kul att vara i Sthlm just igår kan jag säga. Idag är det dock bättre med huvudvärken men illamåendet finns kvar fortfarande, den kommer och går likom. Som en bergochdalbana. Ibland är det ganska så jämnt, känner varken illamående eller något annat, sedan kommer en topp och då känns det ännu bättre men sedan kommer det en dal och då mår man inte så där jättebra. Just nu är det väl någonstans i mitten. Så ganska jämnt alltså. Men vänta du bara, snart kommer toppen och sedan dalen och back to the circle.

Som rubriken lyder så är jag trött på någonting annat också. Nämligen min och min kompis C-uppsats. Vi har knappt ens börjat på den (med tanke på att den ska vara klar i slutet på maj) men vi har en inlämning imorgon som ska vara en början på C-uppsatsen. Och ja, vi är snart klara med den men sedan är det ju flera månader kvar tills hela kalaset ska vara klart! Visst, vi har ett jätteintressant ämne och jag gillar att plugga. Men, inte med illamående stup i kvarten. Eller vad sägs om migrän? Blä blä blä. Nej, jag vet nog vad detta elände (illamående och migrän) beror på men jag får bara hålla ut. Och vänta tills allt är borta. När det nu kan bli.

Oj det här blev ett väldigt pessimistiskt inlägg känner jag. Men ibland behöver man sådana också. Enjoy! =)

/S


För tidigt på en lördag

Hur är det ens möjligt att jag är uppe nu? Ja okej, klockan är halv 9 och det kanske inte är så där jättetidigt men för det  första så vaknade jag vid 8 och sen kanske det är bra att säga att jag är en riktig sjusovare. Jag är ju till och med född på sjusovardagen... Så jag brukar väl gå upp någongång vid 11 och kunna (oftast) känna att jag är helt utvilad. Enligt mig är det inte mänskligt att gå upp så tidigt som vid 7. Men jag vet, det kommer jag att få äta upp sedan när jag börjar jobba och måste upp så tidigt (eller kanske ännu tidigt yayks!).

Ska hoppa in i duschen och tvätta håret och sedan åker vi iväg till sthlm. Ska bli väldigt roligt =). Mindre roligt är bara att vakna så här tidigt...på en lördag dessutom! Oj, jag är så bortskämd med sömn.

Ha nu en skön och bra lördag!

/S

Fredagsmiddag

Snart är det dags för fredagsmiddag i form av glutenfri lasagne! Mmm det vattnas redan i munnen på mig. Det är en av mina absoluta favoriträtter (nachos är min allra största favorit mmmm) och idag ska vi få glufsa i oss det! Imorgon blir det också god mat, älskligen och jag ska till Stockholm för att fira han och hans systers födelsedag med hans familj och då är det bestämt att vi ska äta på Hard rock Café. Men eftersom att jag är glutenallergiker blir det ingen hamburgare för mig utan det får bli någon steak eller kyckling eller så. Lika gott det också =).

Dags att laga lasagne! Eller kanske springa till affären först och köpa den där sourcream&onion chipspåsen som jag är så sugen på...? 

/S

www.bestuff.com

Jag kom med på första sidan!

Ja, alltså på blogg.se. Jag har ju varit ganska dålig på att skriva i min blogg ett ganska långt tag nu (jag försöker att skärpa till mig med det) men jag är ändå inne på den varje dag. Och plötsligt möttes jag av måånga kommentarer (för mig är de väldigt många) och fina sådana också! Men jag blev lite förvirrad. Förstod inte riktigt hur de har hittat till min lilla blogg för jag har ju inte gjort reklam för den någonstans hmm. Men sen såg jag det! Och jag är ju med på första sidan på blogg.se! Gud vad glad jag blev =). Motivationen till att skriva blogg steg mycket högre nu.
Det är en jättebra sak det där med att okända samt kända bloggar har en möjlighet att synas lite. Brukar ju själv alltid kika inne på blogg.se för att hitta lite nya bloggar att läsa. Så nu kanske någon har hittat min blogg och hoppas på att jag uppdaterar lite oftare? Hoppas åtminstone det, för nu jäklar ska jag bli bättre på det!

 /S

=)=)=)

Åh, Paris

Det finns en stad i Europa som jag verkligen verkligen vill åka till och det helst nu. Paris. Vackra Paris. Har ju försej aldrig varit där men det är just därför. Jag och min sambo har pratat i över ett år om att åka till Europas modehuvudstad (ja, jag vill shoppa shoppa!) men på grund av brist på pengar har det inte varit möjligt. Men nu har vi bestämt oss att verkligen försöka att åka dit någongång i vår/sommar för vi har aldrig rest ihop just på grund av att båda är/har varit studenter och det har inte funnits tid eller pengar (främst pengar). Men visst ska man kunna unna sig fastän man är student och inte kan tjäna de där stora pengarna än? Det tycker jag, man behöver en liten break från alla böcker och C-uppsats (ja, det är mitt tredje och sista år yay!). En resa hade även varit perfekt att få fira med min sambo att han tog examen förra året och jag tar den i maj! Och därför blev jag så glad när jag såg att Engla tävlar ut presentkort på resor! Det är Airtours (www.airtours.se) som står för de fina tävlingspriserna på 10.000 kr till den lyckliga vinnaren och 500 kr till 24 andra. Och bara det är ju hur bra som helst! Så nu är jag med i tävligen och hoppas på det bästa!

/S



Var förresten och kikade inne hos Airtours och de har en massa roliga resor att kolla närmare på. Tänk Paris, Rom, New York. Åh vilka intressanta städer.

RSS 2.0