Sjukling

Yes, jag har blivit sjuk. Eller åtminstone är jag på väg att bli det. Har haft ont i halsen hela dagen, yrsel, feber känner jag att jag har och tungan är så där vit som den blir när man antagligen håller på att få halsluss eller så. Usch äckligt, jag vet. Jag har även torra läppar som jag bara får när jag är sjuk, annars har jag superlena läppar (är lite stolt över det faktiskt). Men de få gånger jag blir sjuk blir även mina läppar det. Det är inte heller någon mysig information, jag vet. Så nu ligger jag här i sängen med min data och katten i garderoben bredvid mig. Älsklingen tar hand om mig så allt är bra. Förutom att jag inte vill vara sjuk! Jag vill faktiskt till skolan imorgon och just nu vet jag inte om jag kommer att orka det. Och jag som ville träna idag...och imorgon. Blä, nu måste jag vara utan det i en vecka kanske. Att det alltid ska bli så, när man inte vill vara sjuk då blir man det och de gånger man har önskat att man ska bli det så händer ingenting på den fronten.

Och nu kan jag inte kolla på någon film heller i sovrummet för ljudet fungerar inte på den lilla skittvn. Jaha, då får jag ligga här, uttråkad, och hoppas på att mina favoritbloggar kommer att uppdatera snart.


Är glad i alla fall över att min babe är här och ser efter mig. Pussis.

Hoppas ni mår bättre än jag =).

Reservation road

Hej på er! Bloggen får lite mindre tid på helgerna men det är ju inte så konstigt =). Min älskling är helt ledig och jag likaså, så då får man ta tillvara på den tiden.

Vi gjorde en supergod kyckingsallad till lunch som jag även åt till middag (älsklingen åt pizza haha). Massa grillad kyckling, fetaost, majs, oliver, tomater, sallad, avokado, gurka och paprika hade vi i och det blev så gott! Med vår italienska salladsdressing blir det ännu bättre. Salladsdressing är väl inte så himla onyttigt hoppas jag?

Vi hyrde två filmer, reservation road och blackout. Blackout orkade vi inte se på idag så det får bli imorgon istället men däremot såg vi reservation road. Oj vilken film säger jag bara. Och det kunde inte skada att en av mina favoritskådespelare var med, Joaquin Phoenix. Filmen handlar om en familj som mister sin 10-åriga son då någon kör på honom och smiter, en hit and run. Pappan (Joaquin Phoenix) till pojken anställer en advokat som råkar vara gärningsmannen... och därifrån blir allt bara värre och värre. Jag trodde inte att jag skulle bli så gripen av denna film men jag hade väldigt fel. Redan efter 5 minuter satt jag med gråten i halsen och kunde verkligen känna föräldrarnas sorg. Fantastiskt skådespel av Joaquin Phoenix men även Jennifer Connelly som spelar mamman och frun. Och så får man inte glömma Mark Ruffalo som spelar gärningsmannen på ett otroligt trovärdigt sätt. Det är ingen film man ska se om man vill ha något lätt och gladsamt att se. Nej, man måste ha lite nerver av stål för att inte bli påverkad. För scenen där sonen blir påkörd är otäck och det känns verkligen som att det händer en själv. Men det är en sådan film som sätter sig på hornhinnan och blir oförglömlig.



Nu finns det inte så mycket mer att säga, jag kollar lite på Pearl Harbor och snart ska vi sova.

Natti natti!

Är the hills verkligen på riktigt?

Jag är en seriejunkie, jag följer massa olika serier såsom gossip girl, desperate housewives, one tree hill, greys anatomy och - the hills. Jag tycker att den serien är riktigt underhållande och det är ju extrakul att det är på riktigt. Eller är det verkligen det? Det har jag funderat på den senaste tiden. Visst att det är en "reality show" men hur mycket är det som är äkta vara och hur mycket är det egentligen som inte är det? Kan ens liv verkligen vara kantad av så mycket dramatik som t.ex. Laurens eller Heidis? Och allting klaffar ju så perfekt för dem - Alltid. Inte ibland eller någon gång, utan alltid. Jag kan också ha extrem tur men inte varje jäkla dag! Jag måste vänta på min tur många gånger för att få det jag vill ha. Men varför känns det som att de behöver bara säga ordet så kommer det som ett brev på posten? Haha jo det här har jag suttit och klurat på förstår ni och jag vill verkligen veta. Fejk eller äkta? Men det är väl ingen som vet, förutom de själva... Rolig serie dock.


Äkta perfekta liv eller fejk alltihop?


Fredag 29/8 2008

Hej på er! Jag har legat lite på latsidan vad gäller bloggen men nu är jag igång igen. Jag var riktigt trött igår och dessutom var jag borta hela dagen. Jag och E var och hälsade på min lillebror som är ute och jobbar på en sorts "roadshow" så vi fick se lite av allting och vad han höll på med. Väldigt intressant måste jag säga och det gynnar även alla.

Jaja, vad har hänt idag då? Jo, jag har gymat idag! Det var, oh, så skönt. För det var ju ett litet tag sen (3 veckor sedan kanske) så att få svettas ordentligt var välkommet. De hade även gjort om i gymet, byggt ett cirkelgym som såg lockande ut. Jag gymade där inne helt själv, testade dock inte maskinerna men hantlarna kom till användning. Jag märkte faktiskt till min förtjusning att jag har blivit starkare i mina armar, förut använde jag mig av 3 kilos-hantlar (jupp, jag är svag i armarna...) men nu kunde jag till och med använda mig av 4 kilos! Yes, så det var ju kul fast en sak förstår inte jag... jag klarar av av alla sorts armövningar med dem men när det kommer till att träna armmusklerna nedanför axlarna (deltoids?) tar det stopp! Jag kan inte göra fler reps än kanske 4 och sedan går det inte mer. Hur svag är man inte då? Och det jobbiga är ju att jag verkar ju inte kunna bli starkare där, hur mycket jag än tränar den muskelgruppen. Aja, jag får väl vara en svagis i armarna helt enkelt.


Deltoids stod det att muskelgruppen heter...

Jag och E satt i skolan och pluggade lite ekonomistyrning. Eller, det blev inte så mycket plugg egentligen, mest prat. Men jag får läsa extramycket imorgon och på söndag. Hon ska ju faktiskt flytta snart så det går före ;).

Nu skulle vi egentligen gå och hyra någon film men vi får se. Jag är inte på världens roligaste humör just nu. Blä hatar när man mår så. Pain in the ass känner man sig som.

Men vi hörs lite senare bloggen! =)

"And the reason is you"




Både låten och filmen betyder otroligt mycket för mig...


Och nu har även personaljuridiken satts igång

Hej alla! Jag är fortfarande trött men jag gick upp väldigt tidigt idag faktiskt så inte så konstigt då. Fast jag har svårt att förstå hur vissa kan vara så alerta och uppmärksamma på lektionen när klockan är lite över 9? Eller är det bara jag som är konstig som känner mig som halvdöd på morgonen?
Idag började i alla fall personaljuridiken och det verkar vara en bra kurs med en bra föreläsare. Och så blir det hemtenta i slutet på kursen, det var några månader sedan med det så vi får se hur det går. Men jag gillar faktiskt hemtentor bättre än salstentor så det ska nog gå bra som vanligt =). Och jag ska nog vända mig till min pappa de gånger som behövs då han är jurist, alltid bra med kontakter...

Annars har det inte hänt så mycket mer idag, jag skulle köra lite aerolates men jag visste inte hur man synkade datan och tvn så det får nog bli imorgon istället. Men jag vill verkligen komma igång med träningen, känner att det börjar behövas... Eller kan det vara att jag får mens snart som jag känner mig uppsvälld och tjock? Hmm så brukar det vara när jag tänker efter. Varje månad, innan mensen, känner jag mig som en elefant och sedan får jag förklaringen när lngonveckan är där.

Vi hörs lite senare och då lovar jag att ni slipper höra om min mens ;).

/ =)

Tröttheten är ett faktum

Åh vad jag är trött! Igår och idag har jag varit riktigt aktiv med skolan och dylikt och nu märks det att jag har latat mig i månader och plötsligt komma igång igen. Det känns i kroppen kan jag säga, huvudvärken har gått fram och tillbaka idag och den där förkylda känslan i kroppen finns. Men jag är inte sjuk, jag är utmattad...efter 2 dagar! Haha hur ska det här sluta? Nej men jag kommer igång snart, det vet jag. Jag är en sådan person som behöver action och hålligång i mitt liv men den här sommaren har varit allt annat än det. Och jag vänjde mig vid det, blev lite lat kan man väl kalla det. Eller lat och lat, jag fixade saker och ting här hemma men jag ville inte riktigt gå ut, trivdes bättre att vara inne eftersom det ändå var så dåligt väder ute. Men poängen är att sådan är jag egentligen inte. Jag är social av mig och gillar att vara bland folk och vara upptagen. Så jag är glad att allting börjar bli som vanligt, jag får min styrka tillbaka. Gamla jag är tillbaka. Åtminstone på väg tillbaka. Men först måste de gamla vanorna komma som på räls. Och det kommer de göra, snart. Då är jag tillbaka!

Natti natti!

/ =)

Linas kvällsbok

Igår var det filmtajm igen och denna gången såg vi Linas kvällsbok. Jag tyckte om den, den hade en rolig handling och stereotypen av ungdomar och även norrlänningar var klockren. Visst kan jag känna igen mig kanske liiite grann i hur det var när man var i den åldern fast samtidigt...nej det kan jag inte då jag alltid körde mitt eget race och kände mig inte påtvingad av vare sig kompisar eller någon annan att göra något jag inte riktigt vill. Men jag kan tänka mig att många unga känner igen sig och därför är denna film bra och faktiskt viktig att se då den har budskapet "följ ditt hjärta och lita inte på alla" och man måste veta att det är okej att välja själv. Och säga nej. Det gör dig inte till en "bitch" eller tråkig. Tvärtom, det gör dig stark.



Vilka sötingar de där två var tillsammans! Gulligt par.


En ledig tisdag

Hej! Idag är det ingen skola så det är en ledig dag för mig fast jag måste ändå snart till skolan för att träffa E och låna lite goingar från biblioteket. Sedan går  vi nog hem till mig för att det var så länge sen E träffade lilla katten och det vill hon ju göra =).

Allting känns bara bättre och bättre hela tiden och jag är ännu gladare än vad jag var för bara en vecka sedan! Helt underbart. Jag har så många tankar men den här gången är det bara bra tankar och funderingar. Och jag har även lite idéer  som jag vill gärna förverkliga någon dag... Jag  får nog ta och köpa en sådan idébok som jag har hört talas om så mycket. Kan komma till nytta. Men frågan är, vart finns dem att köpa? Någon som vet kanske?

Hörs lite senare!

/ =)

Ny termin, nya tag

Hej på er, idag började skolan för min del! Hur kul som helst måste jag säga,  kursen verkade väldigt intressant faktiskt och matten som kommer vara en del av kursen verkar inte så jättesvår...hittills åtminstone. Men det roligaste av allt var ändå att hänga med min kära vän E igen! Hihi det har jag saknat kan jag säga. Så nu är det som vanligt igen, allting.

Dessutom har jag och älsklingen kollat på en lägenhet idag, som ligger närmare centrum än vår lägenhet nu. Och imorgon ska vi gå och kolla på en ytterligare. Så det känns bra det också =). Allt flyter på nu känner jag... och gud vad jag älskar det! Det är verkligen nya tag och ingenting annat.

/ =)

Everything


And how can I stand here with you and not be moved by you?
Would you tell me, how could it be any better than this?

Jag älskar dig. Med dig är jag oslagbar.

<3


How long have I been in this storm?

how long have I
been in this storm

so overwhelmed by the ocean's shapeless form
water's getting harder to tread
with these waves crashing over my head

if I could just see you
everything will be alright
if I'd see you
the storminess will turn to light


and I will walk on water
and you will catch me if I fall
and I will get lost into your eyes
and everything will be alright
and everything will be alright


I know you didn't
bring me out here to drown
so why am I 10 feet under and upside down
barely surviving has become my purpose
cause I'm so used to living underneath the surface

if I could just see you
everything will be alright
if I see you
the storminess will turn to light

and I will walk on water
and you will catch me if I fall
and I will get lost into your eyes
and everything will be alright


Piggelin, bara för barn?

Jag har gått och blivit helt frälst i den goda piggelinglassen! Det är nu vårt andra paket i frysen sedan en kort tillbaka men det är ju ett perfekt godis då man är sugen på någonting att mumsa på. Jag har även mango som är supergott. Men det känns lite för nyttigt för att kallas för godis så piggelin passar bättre till det ;).

Var inne på GB:s hemsida för att leta efter en bild på denna goda ting då jag såg att piggelinen är ju under kategorin "barnglass"! Vad menar  de med det egentligen? Att det är bara barn som gillar denna glass och att vuxna behöver en lite mer "matigare" glass som t.ex. magnum? Nehej, så är det inte alls. I alla fall inte i mitt fall. Jag gillar piggelinen mycket mer än alla magnumglassar faktiskt. Så då får jag väl vara ett barn för att jag äter min piggelin, men kom igen det är ju så gott! =)





Man kan inte få nog av den lilla pälsvarelsen

Tog lite bilder med min Webcam precis, på vår lilla katt såklart. Åh han är verkligen mammas lilla bebis =).






Han älskar att bli kliad under hakan, han spinner så sött då. Fast han spinner nästan alltid försig...

Idag kommer min kära vän hem

Hej på er alla, vad har ni hunnit hitta på idag? Själv har jag inte gjort så mycket än men ska börja tvätta lite kläder snart för imorgon börjar skolan! Yes, kl 13:15 börjar jag igen och det ska ju bli så kul! Fast jag fasar lite för min ena kurs som börjar just imorgon, ekonomistyrning... Usch, jag som inte är bra på matte hoppas verkligen på att vi slipper den delen. Men det är klart, man måste ju lära sig den delen också. Men min andra kurs, som börjar på ondag, längtar jag verkligen till. Personaljuridik, det ska bli så kul och spännande. För juridik är riktigt spännande tycker jag så en kurs kan jag i alla fall se fram emot. Visst ser jag fram emot ekonomin också men jag vet att jag kommer att ha större problem med den på något sätt... Jaja, då får jag plugga extramycket ekonomi bara.

Och idag kommer min kära vän E hem igen! Eller hem och hem, hon bor visserligen också här men hon ska snart flytta nära sin pojkvän så vi kommer inte bo lika nära varandra längre =(. Men vi kommer träffas lika mycket ändå har jag bestämt.  Tur i alla fall att vi går i samma klass =).

Vi hörs senare!

/ =)

Kanske blir det VM, kanske inte

Snart smäller det! VM-kvalet börjar nämligen snart, den 6 september för Sveriges del. Våra grabbar möter Albanien och hur kommer det gå? Vinst såklart. Haha vi får se, det är vad jag hoppas på. Vad tror ni, kommer Sverige till VM?


Spelprogram
2008  
6 sep Albanien - Sverige  
  Ungern - Danmark  
  Malta - Portugal  
10 sep Sverige - Ungern  
  Portugal - Danmark  
  Albanien - Malta  
11 okt Sverige - Portugal  
  Danmark - Malta  
  Ungern - Albanien  
15 okt Malta - Ungern  
  Portugal - Albanien

Low



Shawty had them apple bottom jeans (jeans)
Boots with the fur (with the fur)
The whole club was looking at her
She hits the floor (she hits the floor)
Next thing you know
Shawty got low, low, low, low, low, low, low, low
Them baggy sweat pants
And the Reebok's with the straps (with the straps)
She turned around and gave that big booty a smack (hey)
She hits the floor (she hits the floor)
Next thing you know
Shawty got low, low, low, low, low, low, low, low

She hits the floor (she hits the floor)

Älsklingen och jag har haft en mysig kväll med Pasta Carbonara och piggelin (mitt nya favorit"godis") och filmen Step up 2 - the streets. Åh vad danssugen man blev! Jag vill bara ut och dansa järnet nu känner jag. Och hur duktiga var de inte hmmm otroligt otroligt. Speciellt Robert Hoffman som spelar Chase Collins och så Briana Evigan som spelar Andie. Iiih blev helt lyrisk i vissa scener. Och det var riktigt kul att se Channing Tatum igen som spelar strulkillen Tyler i Step up 1. Åh jag vill också dansa lika bra som de... And I will, someday.


Your mind is in disturbia

Bum bum be-dum bum bum be-dum bum (What's wrong with me ?)
Bum bum be-dum bum bum be-dum bum (Why do I feel like this ?)
Bum bum be-dum bum bum be-dum bum (I'm going crazy now)
Bum bum be-dum bum bum be-dum bum

No more gas in the rear
Can't even get it started
Nothing heard, nothing said
Can't even speak about it
All my life on my head
Don't want to think about it
Feels like I'm going insane
Yeah

It's a thief in the night
To come and grab you
It can creep up inside you
And consume you
A disease of the mind
It can control you
It's too close for comfort

Put on your brake lights
We're in the city of wonder
Ain't gonna play nice
Watch out you might just go under
Better think twice
Your train of thought will be altered
So if you must falter be wise
Your mind is in disturbia
It's like the darkness is the light
Disturbia
Am I scaring you tonight?
Your mind is in disturbia
Ain't used to what you like
Disturbia
Disturbia

Faded pictures on the wall
It's like they talkin' to me
Disconnectin unknown calls
Your phone don't even ring
I gotta get out
Or figure this thing out
It's too close for comfort

Release me from this curse I'm in
Trying to maintain
But I'm struggling
If you can go go go
I think I'm going, ah ah ah


Starka och snygga kvinnor

Jag hade lite (mycket) strötid över så jag satt och tänkte på villka kända kvinnor har de snyggaste kropparna enligt mig. Och jag kom på att det är de som tränar men ändå har former och inte är "för smala". Eftersom att jag själv älskar att träna och vill ha en kropp som är byggd av muskler men ändå ser kvinnlig ut. En stark och snygg kropp helt enkelt. Jag anser att man behöver en stark kropp, inombords som utanpå, för att orka ett långt liv. Och dessutom är det ju så fint med muskler!


Jennifer Aniston har byggt upp sin kropp med yoga och det syns ju verkligen. Jag vill ha hennes armmuskler!





Det finns även fler kändiskvinnor som jag beundrar utseendemässigt och det är bland annat Cameron Diaz och Jessica Biel. Både Cameron och Jessica älskar och träna och det syns på deras kroppar, starka och snygga som få. Cameron är ju av en allätare när det kommer till träning och det är endast en positiv grej då man inte tröttnar lika lätt om man har en varierad träning. Jag kommer ha en väldigt varierad träning nu i höst men det är exakt så jag vill ha det. Gym ibland, pilates ibland, styrketräning även ibland och simning kommer sedan. Så det blir en del att välja mellan =).

Jag tycker det är helt fantastiskt att kvinnor vågar ta för sig när det gäller träning! Länge har den där bilden funnits om att kvinnor inte ska träna "för mycket" då de bara blir för biffiga och stora. Men så är ju inte fallet och det vet de flesta idag. Istället förespråkar man att träning är bra för kroppen och man ska inte vara rädd för det och så är det ju! Om man är nyfiken på någon sorts träning ska man självklart prova på och kanske fastnar man för den.

Jag längtar supermycket tills jag kan börja med min simning igen...


22 augusti Fredag 2008

Idag är det ju fredag, gud vad skönt! Okej för mig spelar det fortfarande inte så stor roll då jag inte gör någonting speciellt om dagarna än men på måndag är det skola igen och ojoj vad jag längtar! Jag vet att jag har redan nämnt det några gånger sådär men jag längtar verkligen haha.

Så idag är sista dagen för mig som jag kan lata mig så här. Och just nu sitter jag och kollar på någon serie på femman och äter lunch, lasagne från igår. mmm gott... =)

Men vi hörs lite senare, just nu kommer jag faktiskt inte på vad jag ska skriva!

/ =)

Selita vs. Mischa

Åh, jag blev helt fast i denna vackra kreation! Men jag kunde inte bestämma mig, vem som gör den mest rättvisa. Modellen Selita Ebanks eller Mischa Barton?


En vacker Mulberry-dress men vem klär den bäst?

Det regnar och jag är glad

Det regnar väldigt mycket just nu men det är mysigt, så länge det inte åskar...då blir det bara too much. Jag är glad idag. Jag vet inte riktigt varför bara att jag är väldigt väldigt glad över det. Saker och ting börjar kännas bättre och jag får mer kontroll på mina onda tankar och känslor och det är ju det jag har väntat på så länge nu. Så jag är så glad över allt nu! Fast...nu kom åskan fram, of course. Haha jag är glad ändå =).

/ =)


Vår svarta lilla varelse

Jag och älsklingen har en liten katt som är världens sötaste, finaste och underbaraste lilla varelse. I alla fall för oss. Jag har inte så många bilder på honom på min nya dator så det fick bli en med min webcamera jag har i datorn. Jag råkade också komma med lite grann men det får gå an. =)


Se så söt han är! Alldeles svartvit med en liten svart prick på nosen som inte syns så bra på fotot.

Run the show

Got you half flippin like fire
Come with me let me take you higher
I'm the object of all your desire
And your attention is all i require
Don't stop now
Cause you on a roll
Make me go anywhere that you go
I'm that dream in your head when you're sleepin'
I'm that secret inside that you're keepin' woah-woah

You want this don't front qué qué qué pasa
Speak up cuál es la cosa
Ven aquí let's get closer and closer

I say no-oh-oh
If you wanna take it slow-oh-oh
Catch up well now let's go-oh-oh
Together we run the show-oh-oh

Bite your lips cause you know that you feel it
When I shake it you know you're addicted
I see you're lovin this dominicana
You like the way that I dance the bachata

Don't stop now, cause i'm on a roll
Give you that gutta you feel in your soul
My heart beats like a drum can you hear it

"Every woman has been on the edge"

Jag kände mig otroligt träffad då jag kollade på Oprah nyss. Det handlade om gråt och Oprah sa att alla kvinnor har någon gång varit nära på att brista ut i gråt och när vänninan frågar en "hur mår du"? börjar tårarna forsa fram och man kvider fram ett "inte så bra...". Och samtidigt om en man frågar sin kompis hur han mår så sväljer han ner gråtet och säger bara "jo bra!" eller något liknande. Och jag har faktiskt varit med om det en gång i mitt liv att jag har varit så nära på att gråta och när min vän frågade hur det var kunde jag inte sluta och jag kände tårarna komma fram. Så jag sa bara att det är jobbigt att prata just nu och att vi kan göra det sedan när jag inte längre har känslan att gråta.

Jag kände mig lite extraträffad då jag vanligtvis inte gråter bara så där. Jag kan räkna på min ena hand vilka jag har gråtit inför, så få är dem. Okej, jag tycker faktiskt inte att det räknas när jag började stortjuta på min student, det var ju glädjetårar. Nej, jag har otroligt svårt för att gråta inför någon annan. Fast det har ju blivit bättre, när jag var yngre kunde jag inte ens snyfta lite så att någon hörde. Så det har ju blivit mycket bättre. Men jag tycker fortfarande det är lite jobbigt när min pojkvän måste se mig gråta och bli alldeles pluffsig och röd i ansiktet. Men idag så får han åtminstone se det, så var det inte för bara ett år sedan. Då höll jag det inom så länge jag kunde. Jag gick in på toaletten när jag kände att nu måste jag gråta. Och sedan kom jag ut och låtsades som ingenting. Så framsteg har skett, absolut. Men det hade inte gått utan honom, han har hjälpt mig otroligt mycket med det. Han har visat att jag kan känna mig trygg och inte skämmas för någonting. Puss älskling!

Så visst ska man kunna gråta, det är viktigt.


Det gör dig inte bara respektlös utan även ointelligent

En sak som jag har märkt mer och mer de senaste åren jag har gått på högskola är att folk har en tendens att använda sig av ord de inte har en aning om egentligen och speciellt när folk skriver i sina bloggar. Och vilka ord är det jag menar? Jo, bland annat är det mongo, efterbliven, cp, störd osv. Det är självklart okej att skriva cp ifall man använder det på ett seriöst och "ordentligt" sätt men tyvärr är det inte många som gör det, i alla fall inte i de bloggar jag har funnit de begreppen. Då används de i stil med "öööhh jag är så cp hahaha" eller kanske "jag och mina kompisar är ju såå mongo!" och varför är det här inte okej enligt mig då? Ja det kan ju ha någonting att göra med att cp (Cerebral pares) och mongolism (även kallad downs syndrom) är olika funktionshinder en människa kan ha. Det är inga skällsord eller det ska åtminstone inte vara det! För visst reagerar vi ifall någon skriker "fitta" eller "hora" plötsligt, då anser vi direkt att det är fel och det är ingenting man ska skrika ut. Men varför tänker då inte alla likadant om de orden jag har tagit upp? Känns det mer okej eftersom man ändå inte har någonting med "sådant" att göra eller vad är det egentlligen som driver en människa till att nedvärdera andra människor på det sättet?

Rasism vet vi om och de flesta av oss tolererar det inte. Men vad säger ni om diskriminering mot olika slags människor med olika slags funktionshinder då? Tänker ni på det på samma sätt som med rasism? För enligt mig är det exakt samma sak. Vi förlöjligar och nedvärderar människor för vilken anledning då? Det stavas okunskap. De människor som väljer att använda sig av begreppen för sin egen sjuka njutning har inte mycket kunskap och kanske inte heller intelligensen nog för att vilja lära sig det rätta. Men varför inte vilja lära sig det rätta då? För det är ju faktiskt aldrig för sent, man kan alltid lära sig. Men det är enbart om man själv är öppen för det och vill bemöta andra med respekt. Annars fungerar det ju inte. Men jag hoppas hela tiden på att fler och fler människor inser att man inte kan hålla på som man själv vill hela tiden. För det är livsviktigt att ha ömsesidig respekt. Och ni som använder er av sådana ord och benämningar, ni vet nog faktiskt inte hur mycket det sårar de människor det handlar om. Snälla, tänk lite på det. För varför vilja såra oskyldiga människor?


Längtan är så stor

God morgon på er, själv vaknade jag för en timme sedan och det är nog lite för sent men jag var så trött! Varje gång jag skulle försöka ta mg upp ur sängen så ramlade huvudet ner på kudden igen så det var bara att sova vidare...

Idag ska jag till biblioteket och sedan ska vi köpa mat. Vilken intressant dag det verkar bli. Eller kanske inte. Har inte riktigt ork eller lust till så mycket nu för tiden, kan ju ha att göra med att vi inte har möjligheten än och sedan har vi ju det där...det där hindret som sitter konstant i huvudet. De där orden, händelserna, som gör det svårare att vara lika munter och glad. Längtan är så stor till så mycket. Till att få min kära vän E hit, få börja skolan igen, träna riktigt ordentligt, glömma. Glömma längtar jag allra mest till, det motiverar mig till att fortsätta saker och ting i mitt liv. Det är inte allt som är upp och ner, inte ens nära. Men den biten som har varit upp och ner en längre tid är en stor del av mitt liv, en del jag älskar. Men jag hatar just den biten som inte ska vara där. Det hatet är skrämmande stort, jag hatar ju inte. Men idag gör jag det, jag hatar och det gör mig så ledsen att jag gör det. Fast det där hatet ska bort har jag bestämt mig. Jag vet bara inte hur.

Dagens citat


Someday the sun is going to shine down on me in some faraway place. /Mahalia Jackson



Karaoke is my middle name

Jag har under de 2 senaste timmarna ägnat åt att sjunga karaoke! Jag hittade sidan på Kenzas blogg, karaokeparty , så jag testade det och voilà! Det var hur kul som helst. Kände mig riktigt duktig och cool, en riktig Gwen Stefani. Haha nejdå, jag är inte så värst duktig men det är ju det som är kul, man vet att man inte kan sjunga och ger allt vad man har! Ska nog fortsätta med det imorgon, just för att det var så kul =).

Jag har sagt flera gånger till pojkvännen att vi måste skaffa playstation 3 så  att jag kan köra singstar hihi. Så kanske ligger den under granen sedan eller vad tror ni...?

Snart blir det sovdags och drömmar om en potentiell sångkarriär! Haha eller inte.


 

Du är vad du äter

Jag och älsklingen håller på att laga mat precis, jag tillagar kycklingen och han fixar med riset. Han har nämligen fobi för kyckling och jag är världsbäst på att laga mat med kyckling i så, så får det alltid bli.

Idag gör jag baconlindad kycklingfilé, riktigt gott! Man steker kycklingfilén i ugnen i ungefär 30 min och sedan lindar man in baconet och låter det steka kanske 15 min till, tills det blir klart. Testa det, det är supergott!

Matdags snart, hörs senare!

/ =)


Muuuums!

Det ser inte bra ut...

För Stefan Holm just nu. Han ligger på fjärde plats om jag inte hörde fel. Men än kan han ju vända. Han är ju bra på det så nu får man hoppas, hoppas.

Iiih så spännande det är!

Update: Neeeej! Holm rev och det blev ingen medalj för hans del. Jaha, det var väldigt tråkigt. Men duktig som in i sjutton är han, det är han verkligen.

What happens in Vegas

Det blev What happens in Vegas igår. Jag har varken Cameron Diaz eller Ashton Kutcher som några favoritskådespelare men i den här filmen fick man se mer av vad båda två är faktiskt väldigt bra på och det är fina komedier. Båda är otroligt roliga (speciellt Ashton haha) och tillsammans blev de hysteriska! Jag fullkomligt älskar Ashstons lite barnsligt roliga humor och galna skratt och Camerons perfektion som ändå går att förstå på då hon är lika klumpig och pinsam som någon annan. Handlingen var ändå ganska typisk "Hollywood" men jag förväntade mig ingenting annat. Dock trodde jag att det skulle handla mer om Vegas då jag har fått den uppfattningen när filmen kom upp på bio för ett tag sedan men så mycket Vegas var det inte och det var nog tur på ett sätt för genom att låta filmen handla om ett gift par som måste kämpa för äktenskapet ger man ett synligt budskap till alla och det är att kärleken är värd att kämpa för. Om man kan vara sig själv med personen. Om man har en ömsesidig kärlek till varandra. Eller hat som de hade i början av filmen haha. Men det är ju känslor det också ;).

Det var en otroligt söt film tycker jag och skulle absolut kunna se den igen om jag har en tråkig dag eller så. Men snart vill jag faktiskt se Step up 2! Annars blir jag otålig.



/ =)

OS istället för skolan

Nja så illa är det inte men nästan. Jag skulle nämligen behöva åka iväg till ett bibliotek som ligger en bit härifrån så jag är tvungen att ta tåget och det är ju riktigt tråkigt. Men jag var inställd på att göra det när jag såg på aftonbladet att Stefan Holm ska ju finalhoppa idag! Så tyvärr kursitteratur, OS kommer före. Så 13:10 börjar det och jag längtar! Jag älskar idrott, att utöva och se på det och jag blir lika sugen själv varje gång när det t.ex. är simning eller löpning etc. Så idag är jag lat och sitter här hemma och glor på OS, imorgon får det vara en ny dag helt enkelt =).


Kom igen Holm, vi vet att du klarar det!!!

Forgetting Sarah Marshall

Såg ju på fillm igår, Forgetting Sarah Marshall. Tänkte berätta lite om vad jag tyckte om den.
Den var riktigt rolig! En komedifilm givetvis men ingen typisk sådan. Huvudrollsinnehavaren Jason Segel som spelar Peter Bretter är fantastiskt rolig och söt och det går inte att förstå hur hon (Kristen Bell) kunde dumpa honom för tönten med könsherpes. Men han träffar åtminstone en bra tjej som spelas av Mila Kunis från That 70's show och var väldigt bra i filmen, har ju bara sett henne i serien så det var kul att se henne någon annanstans. Och hon gjorde det bra som sagt. Den här filmen ska man verkligen se om man vill se en rolig film som är lätt men som faktiskt tar upp ett ledsamt ämne för uppbrott är aldrig kul. Fast Jason Segel klarade av göra det ganska roligt =).


Nästa fillm jag vill se är step up 2, har ju sett ettan men inte just tvåan. Har hört att den ska vara bra och att man blir lika danssugen som av step up 1. Så självklart måste man se den! Men ikväll blir det nog What happens in Vegas verkar det som. Jaja, den kan nog vara bra!

/ =)


I'm back home again

Hej!

Idag var jag på sjukhuset och fixade lite saker. Det gick väldigt bra som tur är. Efter det gick jag hem till min kära vän E som inte är hemma än men jag skulle ta in hennes post så jag kunde lika gärna sitta där ett tag. Men det är klart, sedan kommer saknaden efter min älskling och katten som jag inte har sett på hela dagen så det blev dags att gå hem igen.

Har läst en viss blogg ett tag nu och har alltid tyckt att hon skriver otroligt intressant och speciellt men inte mer med det. Men bara för några dagar sedan fick jag reda på att hon har gått igenom liknande saker som mig. Inte exakt men känslorna hon beskrev är skrämmande likt mina som jag har haft i över ett års tid nu. Det var skönt på ett sätt att veta att det finns någon annan som känner som jag, att jag inte är ”konstig” som känner så eller reagerar som jag gör ibland. Det kan behövas ibland.

Skolan börjar om en vecka. Det ska bli riktigt skönt faktiskt, då får jag massa annat att tänka på och det blir en rutin på allt.


/ =)


Allting är så mycket bättre nu

Hej alla! Jag har inte skrivit på ett litet tag nu men det har inte funnits mycket tid och ork till det den här helgen men skriver lite grann nu i alla fall och det kanske kommer ett inlägg senare.

Saker och ting har lugnat ner sig och det är bra nu. Vi älskar och kan inte få nog av varandra så slutsatsen är att vi ska helt enkelt vara med varandra. Enkelt va? =)

Snart blir det middag+film. Forgetting Sarah Marshall blir det. Hoppas den är bra!

Hörs senare / =)


Fy fan vad man kan vara förbannad!

Ja, som rubriken ovan lyder så är jag förbannad som in i helvete! Ursäkta mitt språk men jag vet bara inte vart jag ska ta vägen. Jag kom hem från jobbet för 2 tim sen och jag är jättetrött och utmattad efter ett 8-timmars pass men vad kommer jag hem till...ingenting! Allt måste man göra själv känner jag just nu och det kanske är lika bra, att göra allt själv och inte förlita sig på någon annan.

Blah, ska äta lite grillad kyckling nu då jag inte har hunnit äta något än sedan jag kom hem. Och sen ska jag sova.

God natt på er!


Det är jag just nu...utan hatten.

Jobbet kallar

God morgon på er! Sov faktiskt väldgt bra i natt. Vi löste saker och ting för nu i alla fall... För jag älskar honom och tror på oss. Jag vill bara att allt som inte ska finnas i vårt förhållande ska försvinna. Helst idag.

Så, vad händer idag? Jag ska jobba mellan kl 13-21 så det kommer jag göra till största delen idag. Men jag hinner nog med ett inlägg eller två när jag är hemma igen =).

Vi hörs lite senare!

/ =)

One way or another

I can tell by the way you've been yelling her name
That it's more than a friendly game
With a smile and a "I'm gonna fight to the death" expression in her eye
You think I'm so dramatic;
Just imagining again
You come to her defence
Insisting that she's innocent
Well excuse me for wanting to be
The one and only lock that fits your key
Oh you believe there's nothing up her sleeve
Oh baby, well just wait and see

You say that love is blind
Well I say open up your eyes
She's a mastermind
She'd cheat and lie to get you to love her
Who's the victim if it doesn't make a difference now?
I'll be gone one way or another

Take a minute to see it from my side of things
Don't you think you would feel the same?
Like you still gotta play for the victory in a game
You won yesterday
I shouldn't have to fight for something that's already mine
But her pursuit of you has undermind my peace of mind
But it's no use crying to you
You're who her plan has done the damage to
What's done is done
I should just hold my tongue
But someone's got me outdone

You're going under
And baby, it's no wonder
Cause she's stepping up her game
She's making you a prisoner for her hall of fame
She's looking for a winner for her trophy case
And you need to consider
What you think you deserve
Is that all that you're worth?


Hur mycket ska man behöva ta egentligen?

Jo, det frågar jag mig själv. Hur mycket ska jag behöva ta innan jag inte orkar mer? Skulle gärna vija skriva om allt och kanske gör det någon dag också men just nu får det vara lite luddigt och oklart. Men jag försöker att skriva så att man förstår lite i alla fall.

Jag har blivit rejält sårad en gång i mitt liv. Men jag bestämde mig för att fortsätta med personen vilket jag har gjort hittills. Och det har varit underbart. Men nu börjar jag inse att det som har var dåligt en gång, kommer förmodligen alltid finnas kvar där och vara dåligt. Jag ska inte behöva ta att han beter sig på ett speciellt sätt en gång om året. För det finns inte kvar längre. Men jag vet inte om det är något han förstår. Ändå påverkar det mig varje jävla gång och det gör så ont. Ska jag plåga mig själv ännu mer eller ska jag ge upp..?

Måste ventilera mig och det får jag tack vare att jag skriver ner lite. =)

Studentnytta

Är fortfarande inte glad eller pigg men det får ta den tid det tar kanske?

I alla fall, har en liten länk som kan vara värt att besöka. Studentnytta heter sidan och som man hör på namnet, är den inriktad på studenter i hela Sverige. Det finns riktigt bra rabatter och erbjudanden för oss fattiga studerande och det är ju hur bra som helst! Lyxa till det och kom undan billigt. Det finns alla slags erbjudanden, allt från restauranger, skönhetssalonger, spa-anläggningar, teknikprylar osv osv. Kolla in det vettja!



Ingenting är glömt, inte än

God morgon på alla som sovit bra, själv gjorde jag inte det. I alla fall inte så bra som jag skulle ha velat. Tjafs och saker som bidrog till det. Saker som borde vara borta för länge sen men som lyckas hålla sig kvar på ett eller annat sätt. Åh vad jag hatar det!

Skriver mer när jag har något mer att säga, just nu är det tomt.

I'm in love with a girl

So many people gonna say that they want you,
To try to get you thinking they really care,
But there's nothing like the warmth of the one who has put in the time and you know he's gonna be there,
Back your border when she knows someone crossed it,
Don't let nobody put you down, who your with
Take the pain of protecting your name, from the crutch to the cane to the high wire

I'm in love with a girl who knows me better,
Fell for the woman just when i met her,
Took my sweet time when i was bitter,
Someone understands,
And she knows how to treat a fella right,
Give me that feeling every night,
Wants to make love when i wanna fight,
Now someone understand me,
I'm in love with a girl

Out the many broken back doors and windows,
Through the valley of the love of the lost,
Is a hole that is cut through the souls falling down from the thrones without leaving any windows,
But you drown in a piece for the moment,
The moment was over in time,
Then its gone the hit and run the tactless one has a short life

Gonna tell you what you do to think you practice what you preach,
Now i know there's nothing we can't reach,
'cause the heart can't erase once it finds a place to be warm and welcome,
To be held in shelter




Coola Reese

Hittade en outfitbild på Reese Witherspoon. Hon har så länge som jag kan minnas varit en stor favorit för mig, som skådespelerska men även för hennes skönhet. Hon har oftast riktigt kvinnliga klänningar på sig på premiärer och galor och det är ju inte så konstigt egentligen, hon är kvinnligt vacker. Men just på denna bild bryter hon av all sin kvinnliga söthet med en lite mer "edgier style".


Men visst är det snyggt? Blazern+hatten och så de slimmade jeansen med ett par svarta high heels. Coola och fina Reese.


Another list, another time

Hittade denna lista hos enibas.blogg.se så det fick bli ännu en lista på grund av att jag har så otroligt tråkigt.

Har du:

Ett förhållande: Ja, sen nästan 2 år tillbaka med min älskling <3
En bästa vän: Ja, det har jag. Saknar henne väldigt mycket dock.
Haft ett seriöst förhållande: Ja, är inne i ett nu så.
Dejtat en av dina bästa kompisar: Nej, det har jag inte.
Blivit kär i första ögonkastet: Jo...det har jag några gånger. Some good, some bad.
Fått ditt hjärta krossat: Jo men den blev hel igen.
Skrikit åt en lärare: Jadå, speciellt en gång. Och det visade ju sig på mitt franskabetyg senare. Inte alls rättvist men det var hon ju inte heller.
Ljugit för dina föräldrar om vart du är: Ja.
Några smycken som kostat över 1000 kr: Yes.
Snusat: Nja, har bara provat en gång. Haha inget för mig.
Rökt: Nej aldrig! Inte ens provat.


Dagens:

Klädsel: Gråa mjukisar som jag har klippt till mjukis-shorts och en rosa topp.
Smink: Inget idag.
Frisyr: Blött från badet.
Låt: Gavin DeGraw – In love with a girl.
Vill ha: Haha pengar.
Sjuka: Sjuk av uttråkan.
Drog: hmm kommer inte på något.
Saknad: Älsklingen, men han kom precis hem!
Köp: Ingenting...på jättelänge.
Godis: Inte det heller: Eller ja, två glutenfria bullar imorse.
Attityd: Lugn...trött. Avslappnad.
Tanke när du såg dig själv i spegeln för första gången imorse: ”hello sleepyhead”!


Fixat och donat

Har haft en riktig "fixa hemma-dag" idag. Det började med att jag la in en drös med smutstvätt i tvättmaskinen vi har. Sedan blev det dags för vår klädkammare som förvandlades till en liten walk-in-closet. Och det tog ju en del tid kan jag säga... Så det har nog tagit den största tiden idag. Men jag hann även med att diska upp allt från igår så det ser lite fräscht ut. Och så att jag kan känna mig duktig när älsklingen kommer hem.

Jag vill gärna bli helt klar med vår "walk-in-closet" men saker måste inhandlas först för att det ska bli riktigt bra så det får stå som det gör just nu. Men jag blev nöjd med att alla mina skor ser så fina ut när man kikar in =).

Nej, nu blir det nog ett bad för min del. Badrummet ska även fräschas upp senare i höst. Ska börja kalla det för mitt alldeles egna "spa-room" då jag vill fixa det så att det blir så där "spa-mysigt".

/ =)

Vad sägs om det här badrummet...


...eller det här kanske?

Kläder är ju alltid kul

Och speciellt när man har tråkigt! Så jag håller på att göra om vår klädkammare till en liten walk-in-closet. Spikade fast vår stora spegel där inne också, hoppas på att jag gjorde rätt och att inte min pojkvän får värsta spelet för att det blev tokigt men äh det tror jag inte ;).

Det är massa saker som måste köpas för att det ska se helt färdigt ut men det blir helt bra än i alla fall. Men den är lite för liten för min smak. Men man måste ju börja någonstans, eller hur? =)


Hennes walk-in-closet skulle ju inte sitta så fel...


Tråkigt det ska vara då

Vaknade för en timme sedan ungfär och har redan så tråkigt. Jag vill inte bara sitta här hela dagen men jag vet inte vad jag skulle kunna göra...alla kompisar är ju borta fortarande. Och älsklingen är på jobbet. Hmm tänkte gå till bibblan och låna lite böcker till skolan men det kan jag inte göra förrän nästa vecka. Jag skulle ju kunna dra till gymet men nee, tar det sedan när jag kan köpa badkort och pilatesprylar så att jag kan variera min träning med gym, simning och pilates =).

Äh jag får väl leka med lilla tuffsen (katten) och komma på allt eftersom vad jag kan göra. Men just nu är livet verkligen tråkigt. Men mitt fel antar jag, för att jag inte anstränger mig något vidare mycket.

/ =)

Mitt hjärta



Till dig älskling


Me, myself and I

Hittade denna utmaning hos fashionstars och blev sugen på att göra den själv =).


Nämn tre inre egenskaper hos dig själv som du är nöjd med.

  • Jag är godhjärtad och tar hand om mina nära.
  • Jag är oerhört driven och målmedveten, mina mål är det viktigaste för mig utöver mina familjer.
  • Passionerad är jag också. När jag gör någonting, vad som helst, är det aldrig utan passion.

Nämn tre yttre egenskaper som du är nöjd med hos dig själv.

  • Mina fötter och händer är väldigt fina tycker jag.
  • Jag gillar att jag har en kropp som älskar att träna. Den är väldigt smidig och rörlig =).
  • Mitt ansikte. Ögonen, näsan och munnen passar så bra med varandra haha.

Nämn tre saker du är stolt över att ha gjort.

  • När jag flyttade hemifrån direkt efter gymnasiet och började plugga på högskola.
  • Alla de gånger jag har stått på scen och fått underhålla för andra.
  • Och när jag tog steget och flyttade ihop med min pojkvän efter allt dåligt. Jag vågade tro på oss.

Nämn tre egenskaper som du tror att andra uppskattar hos dig.

  • Min positivitet. Har fått höra många gånger att jag får folk att le.. =)
  • Att jag är en bra lyssnare och kommer med bra råd när de behöver det.
  • Att jag kan säga ifrån. Inte alla som vet men de känner mig inte så bra då helt enkelt. Men de som vet brukar bli imponerade just på grund av att de kanske hade en annan bild innan det.

Nämn tre saker du är bra på.

  • Beteendevetenskap. Haha det hoppas jag i alla fall att jag är. Men jodå det är jag och speciellt den psykologiska delen av det.
  • Att diskutera. Jag är intelligent och jag visar det gärna genom att vinna en diskussion eller två ;).
  • Teater. En stor passion som jag också är bra på. Jag älskar att förmedla alla slags känslor på scen.

Sometimes all you need is just a hand


Jack Savoretti - Between the minds


Hometown glory

Shows that we ain’t gonna stand shit
Shows that we are united
Shows that we ain’t gonna take it
Shows that we ain’t gonna stand shit
Shows that we are united


Round my hometown
Memories are fresh
from my hometown
Ooh the people I’ve met



Jag gjorde det smarta men även det fega

För ungefär en vecka sedan var jag och min pojkvän på väg till bussen för att köpa min data. På vägen till bussen gick vi förbi ett gäng barn, i kanske runt 8-11 årsåldern. Pojkarna såg ut att vara lite äldre än flckorna som var riktigt små. I alla fall, vi är på väg och precis när vi gick förbi dem ser vi att en av de större pojkarna tar upp sin hand och slår till den minsta tjejen. Han slår och hon tar emot slaget. Då får jag känslan av att det inte var det första slaget hon har fått ta emot av någon, hennes sätt att behandla det som precis har hänt avslöjade henne. Men det slutar inte där, utan han säger även "din jävla horunge" till henne och hon står där. Hennes kompisar står där. Men ingen säger något. En liten ficka har precis blivit fysiskt misshandlad men även psykiskt och ingen säger något. Även jag är tyst. Tro mig, inom mig brann det, jag ville gå fram till den där killen och säga några sanningens ord. Men jag kunde inte, jag blev förstenad. För jag kunde inte förstå hur en 10 eller 11-årig kille kunde göra så mot en liten söt flicka. Vad hade hon gjort honom?! Ingenting som rättfärdigar hans beteende. Ingenting.

Så varför gick jag inte fram eftersom jag var ett vittne? Jo, jag var rädd. Inte för just den lilla killen eller hans vänner. Utan för folk runtomkring. Människor som kan komma att säga att jag inte har någonting med saken att göra. Människor som tycker att man borde tysta ner mig för att jag lägger mig i det som inte är mitt. Och jag förstår ju att det var det smarta att göra men det var även det fega. Och jag är inte feg. Men just då valde jag att lyssna på folk i min närvaro, som säger att det är bättre att jag försöker förändra världen på ett annat sätt än att leka polis. Och ja, jag vet att jag måste tänka på min säkerhet. Men vad händer med den lilla flickas säkerhet då? Vem ser till så att ingenting händer henne? Ingen just då.

Så vad ska man göra? Finns det något rätt eller fel? Antagligen inte men någonting måste i alla fall göras. Det gör så ont i mig att veta att det där kan vara vardagsmat för henne.

Våra bästa år

Jupp, jag kollar på våra bästa år just nu (days of our lives). Jag vet inte riktigt varför jag kollar på det men samtidigt som man hatar den kan man inte låta bli att se på det. Haha det är en riktig sjuk serie men lite speciell är den allt ;)

Just i dagens avsnitt får Jennifer äntligen tillbaka sin kära Jack, wohoo! Och Shawn krockar med sin motorcykel. Men gick det inte lite väl smidigt (eller snarare osmidigt) när han krockade i någon tegelvägg. Vart kom den där tegelväggen ifrån liksom?! Haha ni ser, jag mobbar serien men ändå så vill jag se på det. Crazy.


Och sminket är alltid på, oavsett om någon ligger på sjukhus eller är mitt ute i djungeln.


13 dagar kvar

Fick ett brev på posten idag om att min skola börjar den 25e, om 13 dagar. Min ena kurs börjar den 25e och den andra börjar den 27e. Så 13 dagar kvar på detta slappande och uttråkande om dagarna. Äntligen då får man göra någonting och känna sig nyttig!

Längtar lite extra till att jag får använda min nya fina data till alla tentor vi har, det är faktiskt sant det där att om man har fräscht omkring sig och har nya block och pennor etc. så känns det roligare att plugga. Så då hoppas jag på att det kommer att kännas riktigt roligt med min lilla dator =).

Men än är det 13 dagar kvar och det betyder att det är 13 dagar till av slötittande på dålig tv som Days of our lives, (haha vad min pojkvän hatar att jag kollar på det) sovvanor som måste ändras osv. Äh jag hinner komma upp på fötter till den 25e.

/ =)

Kan det gulliga bli för mycket?

Jag har funderat en del på när det gulliga i ett förhållande, kan vara allt från att säga "åååhh jag älskar dig så mycket" varje kvart eller bete sig lite så där fjantigt sött så fort han/hon kommer in i rummet, blir för mycket. Jag tål ganska mycket romantik, tror jag åtminstone. Jag tycker det är sött och fint när min pojkvän skriver någonting om mig i hans blogg eller säger att han är verkligen kär i mig (för let's face it, när man har varit med varandra ett tag så slutar man att säga att man är kär i sin partner och istället använder sig av ordet älska och det är enligt mig två helt olika betydelser).


Känslan av att man är riktigt älskad och åtrådd är ju det skönaste och bästa man kan känna. Men kan det bli för mycket av den varan? Ja, det tror jag. Och även min pojkvän gör det, vi har pratat om det några gånger då vi har snubblat över några bloggar eller kanske människor som verkligen är för det nästan sliskromantiska stuket. Och visst, om båda tycker om det och trivs med det så fortsätt! Men hur mycket skulle jag klara av det? Jag tror att jag vill ha mer än vad jag skulle klara av men det är väl en sorts utmaning i förhållandet då om jag någon dag får det där brakromantiska så måste jag ju kunna ta emot det och vara tacksam för det. Men skulle jag klara av det i det långa loppet? Och då menar jag inte romantisk som i lite gos och mys och tända ljus över middag. Nej, det ska vara kärleksförklaringar lite här och där och överdrivet gulligull över princip allt. Oj det skulle bli svårt efter ett tag. Romantik är fint och speciellt men kom igen...man behöver ju sin vardag! Jag behöver de "oromantiska" tingen som faktiskt i mina ögon kan bli ganska så romantiska. Och jag måste säga att när min partner överraskar mig med saker som att han har fixat ett bad åt mig eller skickar små sms från jobbet varje gång det går bra för honom, att det är oerhört romantiskt och sött! För då vet jag att han tänker på mig och vill alltid ta hand om mig, så fort han får chansen.


Men tro mig, jag är också riktigt söt och gullig mot honom =). Nästan så han får hål i tänderna.


/ =)


God natt!


När börjar allt?

Är det någon som vet när alla bra serier börjar i Usa igen? Som t.ex. Gossip girl, Greys Anatomy, One tree hill, Desperate Housewives? Det börjar ju bli dags snart tycker man. Orkar inte vänta mycket längre =)


Vem ringde Luke egentligen till? Brooke, Lindsay eller Peyton?



Vad händer med Serena och Dan? Hittar de tillbaka till varandra eller går hon kanske vidare till Nate?

Dina drömmar är viktiga



Let me fall

Let me feel, I don't care if I breakdown
Let me fall, even if I hit the ground
And if I...
Cry a little
Die a little
At least I know I lived, just a little...

I've become much too good at being invincible
I'm an expert at play it safe, and keep it cool
But I swear this isn't who I'm meant to be
I refuse to let my life roll all over me...

Let me feel, I don't care if I breakdown
Let me fall, even if I hit the ground
And if I...
Cry a little
Die a little
At least I know I lived, just a little...

I wanna be somebody
I, I wanna be somebody
I wanna be somebody
I, I wanna be somebody who can face the things that I've been running from

It's October again
Leaves are coming down
One more year's come and gone
And nothing's changed at all

Vad händer egentligen med min hjärna under natten?

I flera nätter nu har jag drömt massa olika saker. Mer än vanligt. Det är som att det spelas upp olika fimer som plötsligt tar slut för att nya filmer ska spelas upp. Det kan låtas roligt men det är det inte... För mina drömmar är varken roliga eller gulliga. De är oftast obehagliga och stressande. Jag kan inte ge något exakt exempel på en dröm för jag minns dem inte riktigt nu men jag vet att jag vaknar upp stressad och med en obekväm känsla varje morgon. Och även kissnödig men det gör jag varje morgon så. Men det där med drömmarna är ovant för mig då jag inte brukar drömma så intensivt.

Äh, jag vet inte. Kanske är det bara för att jag känner mig lite fundersam över vissa saker och det går då ut över mina drömmar? Det kanske är vanligt att man reagerar så?

Och kanske har det med min lilla snuttetoffsa (katten) att göra då hon gillar att väcka mig genom att bita på mina tår, och klösa/klia på mitt lår som är under täcket men hon sträcker sig med tassen så långt att hon når in dit. Ett störande moment när man vill sova eller vad? =)



Sleepytime

Ska sova snart för älsklingen ska upp tidigt för att jobba hela långa dagen. Och jag ska...hmm jo jag ska.. sova bort hela dagen! Haha nejdå men lugnt blir det. Får ju ta tillvara på det till skolan börjar snart igen.


Talangfulla människor

Oj vilken segdag det blev idag igen. Men det är verkligen inte kul att hitta på något när vädret är som det är...kallt, ruskigt, mörkt.

Har knåpat ihop en liten lista på mina favoritskådespelare + några filmer som är något ut över det vanliga.

Sean Penn - Ja, vad kan man säga om denna fantastiska talang? Min absoluta favorit och det är inte så kontigt när man har filmer som Mystic river, I am Sam, Dead man walking i sitt bagage. Han var även med i några avsnitt av Friends. Om det är någon film man absolut ska se med Sean Penn så är det I am Sam. Herregud säger jag bara! Vilken enorm prestation. Han spelar en funktionshindrad man som plötsligt blir ensamstående pappa åt sin nyfödda dotter. Filmen tar upp viktiga ämnen såsom diskriminering mot "det avvikande" men även människans inre godhet. Sean Penn gör rollen så fin som den bara kan bli och det är då man inser hur stor skådespelare han verkligen är.

Joaquin Phoenix - Jag har sett två filmer med Joaquin Phoenix som visar på hans förträffliga talang som han besitter; Walk the line och We own the night. I Walk the line visar han verkligen på att han kan spela en roll som många inte kan, minnet av Johhny Cash kommer att leva kvar och förbli vackert tack vare Joaquin Phoenix. Karaktärerna han gestaltar i de två filmer jag nämnde ovan känns ganska mörka och otroligt manliga. Men det blir aldrig för mycket "machoman" då Joaquin kan variera det mörka i sina roller med en del mjukhet.

Reese Witherspoon - Hon har alltid varit en speciell favorit hos mig men efter sin roll som June Carter i Walk the line blev hon även alla andras favorit. Och hon fick ju en ganka fin belöning för hennes prestation, för vem vill inte ha en Oscar =)? Jag tycker om att hon är en mångsidig talang, hon är riktigt rolig i filmer som Legally blonde och Sweet home Alabama, klockren och äkta i Walk the line och desperat och dramatisk i Rendition.

Uma Thurman - Jag har inte sett så jättemycket med Uma Thurman men två filmer har jag i alla fall sett. Kill Bill och Pulp Fiction. Tarantino måste verkligen gilla Uma för hon gestaltar i två av hans filmer och hon är fantastisk i dem! Speciellt i Kill Bill där hon gör en kickass insats som Beatrix Kiddo. I dessa två filmer får hon visa upp sidor som kanske inte alltid är så verkliga men vad gör det? Prestationerna är helt makalöst bra och Tarantino blev nog nöjd...

Heath Ledger - Det är en stor tragedi att en av världens bästa skådespelare avled i en så ung ålder. Men han hann visa världen vad han gick för. Första filmen jag såg med honom var 10 things I hate about you, jag var 14 år och umgicks med mina vänner varje dag på sommarlovet. Vi hade som vana att varje natt innan vi somnade, kolla på 10 things I hate about you och tråna efter Heath. Till slut kunde jag alla repliker och jag kan dem än idag. Senaste filmen jag såg med Heath Ledger, och även den bästa enligt mig, är The dark knight. Att kunna gestalta en sådan sjuk karaktär som The Joker och även göra den felfri är konst i mina ögon. Och det var det verkligen, varje scen med honom var en liten bit mästerverk för varje gång och som man njöt att se på det! Jag vill verkligen att Heath blir belönad med en Oscar för annars är det något som inte stämmer. För visst förtjänar han det?

Det finns en del andra fantastiska skådespelare som jag inte har nämnt men tänkte droppa några namn på några som jag vill hålla koll på i framtiden.
Emile Hirsch
Natalie Portman
Scarlett Johansson
Maggie Gyllenhaal
Ryan Gosling

Och så även 3 mästerliga filmer som man borde se någon gång i livet =)
The dark knight
Walk the line
We own the night







Hörs lite senare!

/ =)

Teater är min passion

Jag har varit en teaterapa så länge som jag kan minnas det. Det började med när jag var kanske 1,5 - 2 år och kunde inte riktigt prata än. Jag satt på telefonbänken vi hade i hallen och lyfte upp luren och började prata. Jag ringde inte någon och det hade nog ändå inte gjort saken lättare då det var nog svårt att förstå vad jag sa. Det var inga direkta ord och meningar utan mest pladder och skratt varvat med lite mer pladder. Tanken från min sida var nog att jag skulle härma min mamma som var en van telefonpratare och då hade jag väl sett vid sidan av och tyckt att det såg väldigt kul ut. Det var kul för mig men ännu roligare för de andra som fick vittna om detta spektakel. Det blev som en liten show där hemma, när follk kom på besök fick de se en enmansshow "av flickan på telefonbänken". Jag skrattade, de skrattade. En riktig skrattfest.

Det har alltid varit en passion för mig. Att få underhålla. Speciellt med teater men även med andra sätt som sång och musik. Men teatern har varit lite extraspeciell för mig. Därför är det inte så konstigt att jag har en bunt av favoritskådespelare och när en riktigt riktigt bra film visas med en alldeles fantastiskt skådespelarinsats i blir jag alldeles mör i kroppen. För visst är det vackert när någon verkligen kan agera?

Så jag tänkte sätta ihop en liten lista på världens bästa skådespelare enligt mig och underbara filmer som finns. Men den listan får nog komma i morgon för nu blir det glass och mys!

/ =)

Elsewhere

I love the time and in between
the calm inside me
in the space where I can breathe
I believe there is a
distance I have wandered
to touch upon the years of
reaching out and reaching in
holding out holding in

I believe
this is heaven to no one else but me
and I'll defend it as long as I can be
left here to linger in silence
if I choose to
would you try to understand

Oh the quiet child awaits the day when she can break
free
the mold that clings like desperation
oh Mother dont you see I've got
to live my life the way I feel is right for me
you says is not right for you but it's right for
me...
I believe...

this is heaven to no one else but me
and I'll defend it as long as
I can be left here to linger in silence
if I choose to
would you try to understand




Den lilla vita

Idag har det varit en sådan där riktig segdag för min del! Visserligen har jag orkat städa lite och fixat i ordning med alla mina böcker som jag har. Vi (jag och min pojkvän) flyttade ihop för 4 månader sedan men det finns fortfarande saker som inte är ordnade (mina saker) så det är nog på tiden att jag tar itu med allt...

Snart blir det lasagne! En av mina favoriträtter, fast jag har ju så många...

Köpte en ny data i torsdags förresten! Ännu ett av skälen till varför jag började blogga just nu, med en ny data känns allting så fräscht och roligt! Det blev en Asus EeePc 900, den är så pytteliten och så himla söt. Bara 9" skärm, kan ni tänka er hur liten den är =).

Nu är maten klar!

/ =)


Sova

Inte riktigt än men snart i alla fall. Men först mys med älsklingen. Då sover man som allra bästa sedan.

Natti!

"Sometimes all you need is one"




Jag älskar dig <3

Dit vinden för mig

De senaste dagarna har jag funderat mycket på min framtid och då speciellt på framtida yrken. Visst, jag går en bra utbildning och "borde" veta redan nu vad exakt jag vill jobba med i framtiden. Men det gör jag inte och det skrämmer mig faktiskt lite grann. För tänk om jag aldrig kommer på det?

Okej, lite överdrivet kanske för jag kommer ju komma på det. Snart. Det krävs bara lite tid och rum för det. Och erfarenhet. Det är bara det att jag är en sådan där typ som har svårt att vänta på saker och ting, allt måste gå fort och helst nu! Det har blivit lite bättre under det senaste året men jag känner ju fortfarande av det... Otålighet.

Jag vet i alla fall att det ska bli skönt att komma tillbaka till skolan om några veckor. Jag har saknat att få använda mig hjärnkapacitet till max. Åh det ska bli så skönt!

/ =)

Vi andas samma luft

Jag har precis varit i telefon med SJ:s kundtjänst om en synpunkt jag hade. För ungefär 2 veckor sen när jag och pojkvännen tog tåget från Stockholm såg vi en kvinnlig konduktör diskriminera en funktionshindrad man. Han var rullstolsburen och skulle få hjälp av henne genom en ramp som råkade vara sönder just då. Istället för att försöka hjälpa honom något ytterligare har den där kvinnan mage att säga "om du inte kan gå upp för trapporna så kan vi inte göra någonting annat för dig". HUR KAN MAN SÄGA SÅ?! Eller, hur kan en människa ha sådana värderingar? Om nu rampen var sönder får man väl helt enkelt tillkalla några kollegor och de tillsammans får bära upp mannen. För han ska på det där tåget, som en medborgare i detta samhälle har han all rätt att åka med det där tåget. Om man har betalat för någonting ska man få all den hjälp man behöver för att det ska ske. Så det här berättade jag för kvinnan i kundtjänsten och jag är nöjd med samtalet. Det känns som att jag fick få ut det viktiga i det.

Det viktigaste nu är att det blir en ändring på hur människor i olika maktfulla positioner får bete sig. Om man har någon sorts makt ska man använda den till någonting bra och nyttigt. Men så ser inte verkligheten ut idag. I alla fall inte oftast. Därför måste man säga ifrån när något sådant här händer, även om man inte har någonting med det att göra egentligen. För faktiskt, det är klart att vi har någonting med allt i detta samhälle att göra, vi lever i detta samhälle! Vi andas samma luft. Och därför är det vår sak.

/ =)

Det är väl dags antar jag

Med en blogg! Har ju försökt några gånger men det har alltid kommit någonting i vägen (latheten oftast). Men nu ska jag försöka vara seriös och verkligen prova på det här.

Så vem är jag? En 21-årig tjej som bor med sin underbara sambo och katt och lever livet i en mellanstor stad. Har pluggat på högskola i 2 år och är inne på mitt 3e och faktiskt sista (iaf för utbildningen jag går). Har väl ganska typiska intressen som att umgås med pojkvännen och vännerna, shoppa, bara ta det lugnt, träna och massa massa annat.

Så vad ska denna blogg handla om? Ja, jag har nog inte riktigt bestämt det än utan det får visa sig så småningom. Men ett att de starkaste skälen till varför jag har bestämt mig för att verkligen försöka är på grund av alla bloggar som redan finns. Jag har läst många av dem och tyckt om vissa av dem. Men det som fattas i bloggvärlden (tycker jag) är någon som verkligen tar för sig och förmedlar åsikter och tankar om väsentliga saker och händelser som sker i samhället. Just nu finns det alldeles för många modebloggar och alldeles för få bloggar som vill förmedla ut till världen. Man får och ska skriva om vad man vill, om det nu är mode, träning eller musik men någonstans tycker jag att man ska försöka nå ut och kanske till och med vilja förändra. Nu kanske jag får hela modebloggsklanen på mig men må så vara ;). Det finns självklart riktigt bra modebloggar där ute!

Så nu är det bara att fortsätta skriva och hoppas på att jag inte blir så där lat igen!

/ =)

RSS 2.0